Η έκθεση “Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο. Ταρσανάδες & Σκαριά” στο Πλωμάρι

Υπενθυμίζουμε ότι, την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 και ώρα 8.00μμ, στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης με θέμα «Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και Σκαριά», η οποία θα φιλοξενηθεί στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου μέχρι 31 Αυγούστου. Συνδιοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλωμαρίου «Το Πόλιον».

Στόχος της έκθεσης είναι η γνωριμία του κοινού με την Ναυτική και Ναυπηγική παράδοση του Αιγαίου, της Λέσβου και του Πλωμαρίου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εντυπωσιακά ομοιώματα πλοίων τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του Αιγαίου για τις εμπορικές και μεταφορικές τους ανάγκες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τεκμήρια της ναυτικής παράδοσης του Αιγαίου.

Afisa1

Ας σημειωθεί ότι, η ίδια έκθεση φιλοξενήθηκε στον ίδιο χώρο και για 1η φορά στη Λέσβο το 2001 με αφορμή την 1η Regatta του Αιγαίου που ξεκίνησε από το Πλωμάρι τιμώντας την πλούσια και ακόμη ζωντανή ναυπηγική παράδοση του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Γιαννέλλη Θεοδοσιάδη.

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου «Το Πόλιον»: ” Ξυλοναυπηγική & Καραβομαραγκοί στο Πλωμάρι”.

Θα ακολουθήσει μικρό κέρασμα με τοπικά εδέσματα.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι 31 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου και οι ώρες λειτουργίας της, πρωί 9.30 – 13.00 και απόγευμα 18.30 – 22.00.