Εορταστική εκδήλωση λήξης “Mαθημάτων δημιουργικής απασχόληση”ς των παιδιών του Πλωμαρίου

Άριστες εντυπώσεις άφησε, σε όσους την παρακολούθησαν, η εορταστική εκδήλωση της λήξης των απογευματινών Μαθημάτων δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Πλωμαρίου και της περιφέρειας του, το Σάββατο 23 Ιουνίου ώρα 7 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο.

Τα μαθήματα διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλωμαρίου «Το Πόλιον» με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας &Αθλητισμού του Δήμου
Τόσο η αθρόα συμμετοχή των παιδιών και το ενδιαφέρον τους σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων, όσο και το αποτέλεσμα αυτών των μαθημάτων που ζήσαμε στη γιορτή της λήξης στο Πολύκεντρο με τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, τη χαρά των παιδιών ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους δείχνοντας μας τον πολύ καλό παραδοσιακό χορό τους, τα χαρούμενα τραγούδια τους, τις, όμορφα τοποθετημένες στους τοίχους της αίθουσας των εκδηλώσεων, ζωγραφιές και τα κεντήματα τους δικαίωσαν την αναγκαιότητα αυτών των μαθημάτων και ικανοποίησαν την εθελοντική προσπάθεια όλων.

IMG_7558a

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, εκ μέρους του Δημάρχου Λέσβου ο Πρόεδρος του Οργανισμού της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λέσβου κ. Παναγιώτης Ζαφειρίου, ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου κ. Σταύρος Πολίτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεολόγος Πατερέλλης, η Αντιπρόεδρος της Δ. Κ. Πλωμαρίου κ. Βούλα Γερακίτη και πλήθος κόσμου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε την ικανοποίηση των μελών του Δ. Σ. κυρίως για τη σημαντική και δημιουργική αυτή διαδρομή των μαθημάτων για τα παιδιά και τους γονείς αλλά και για το αποτέλεσμα, ευχήθηκε τη συνέχιση τους και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στη διεξαγωγή τους.
Ο κ. Παναγιώτης Ζαφειρίου συνεχάρη το Σύλλογο ¨Το Πόλιον¨ για την προσπάθεια αυτή και υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση του, από τη θέση των αρμοδιοτήτων του στο Δήμο Λέσβου, για τη συνέχιση τους.

IMG_7563a

Περίπου 140 παιδιά έλαβαν μέρος στη σειρά αυτή των μαθημάτων με δύο τμήματα Παραδοσιακού Χορού και δάσκαλο τον καθηγητή Σωματικής Αγωγής κ. Γιάννη Μουτζούρη, τέσσερα τμήματα Ζωγραφικής και δασκάλες την κ. Ειρήνη Μιχαλέλλη και την κ. Ειρήνη Αγιακάτσικα, Τραγουδιού με την κ. Μαρία Πετρέλλη, Παραδοσιακού παιχνιδιού με δάσκαλο τον κ. Μπάμπη Πετρέλλη, Παραδοσιακού κεντήματος με δασκάλα την κ. Ανθή Καρατζά, Δημιουργικών κατασκευών και Θεατρικό τμήμα με δασκάλα την κ. Σέβη Χατζησαββίδου, Μουσικής (κιθάρα) με δάσκαλο τον κ. Λευτέρη Λούπο και Μουσικοκινητικής με την κ. Μαρία Καραμαλέγκου.

Το κόστος συμμετοχής των παιδιών στα μαθήματα αυτά ήταν σχεδόν συμβολικό και αφορούσε, κυρίως, στα έξοδα μετακίνησης των δασκάλων, ενώ αρκετά από τα μαθήματα, όπως το παραδοσιακό παιχνίδι, το τραγούδι και το παραδοσιακό κέντημα ήταν εντελώς δωρεάν, χάρη στην εθελοντική προσφορά των δασκάλων τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου επιθυμεί να συγχαρεί και να ευχαριστήσει έναν – έναν προσωπικά όλους τους δασκάλους των μαθημάτων και ιδιαίτερα τους εθελοντές για την προσφορά τους στα μαθήματα και για το αποτέλεσμα που είδαμε, τη Δημοτική αρχή μέσα από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Παιδείας &Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, του οποίου η συμβολή ήταν αποφασιστική με τη διάθεση της αίθουσας του Πολυκέντρου όπου διεξήχθηκαν τα περισσότερα μαθήματα, το Δ/ντή του Α΄ Δημ. Σχολείου για την παραχώρηση της αυλής του σχολείου την ώρα των παραδοσιακών παιχνιδιών, τους δασκάλους των σχολείων και νηπιαγωγείων για τη διευκόλυνση επικοινωνίας μας με τους γονείς των παιδιών, και όλους όσους βοήθησαν στην πρωτοβουλία αυτή.