Εορταστική εκδήλωση λήξης “Mαθημάτων δημιουργικής απασχόληση”ς των παιδιών του Πλωμαρίου

Ζωντάνεψε και πάλι το Πολιτιστικό Κέντρο Πλωμαρίου, το Πολύκεντρο, με τη μουσική, τους χορούς και τις ζωγραφιές των παιδιών , κατά τη διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης της λήξης των απογευματινών μαθημάτων δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων του Πλωμαρίου και της περιφέρειας του, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 19 Ιουνίου, 6.30 το απόγευμα.

Τα μαθήματα αυτά διοργανώνονται για 2η συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου «Το Πόλιον» και με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας &Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, που παρείχε την όμορφη αίθουσα του Πολυκέντρου με τις υποδομές του.

IMG_0134a

Περίπου, 120 παιδια, έφηβοι και ενήλικες έλαβαν μέρος στη σειρά αυτή των μαθημάτων με 3 τμήματα Παραδοσιακών Χορών και δάσκαλο τον καθηγητή Σωματικής Αγωγής κ. Γιάννη Μουτζούρη, 1 τμήμα Μουσικοκινητικής (4-6 χρόνων), 1 τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής (κοριτσάκια> των 6 χρόνωνκαι 1 τμήμα χορού Latin(έφηβοι και ενήλικες) με δασκάλα την καθηγήτρια Σωματικής Αγωγής κ. Μαρία Καραμολέγκου, 2 τμήματα Ζωγραφικής και δασκάλες την κ. Ειρήνη Μιχαλέλλη και την κ. Ειρήνη Αγιακάτσικα, και τέλος 1 τμήμα μαθημάτων ξιφασκίας με δασκάλους τον κ. Γιάννη Τσαμαλδούπη και κ. Γιάννη Μυταρό. Το κόστος συμμετοχής των παιδιών στα μαθήματα αυτά ήταν σχεδόν συμβολικό και αφορούσε, κυρίως, στα έξοδα μετακίνησης των δασκάλων.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου πέρασε η χρονιά αυτή δημιουργικά όμορφα αλλά και με μεγάλες δυσκολίες χωρίς, όμως, να σταματήσουμε τα μαθήματα γιατί θέλαμε να προσφέρουμε αυτό που έλειπε, την απογευματινή, δημιουργική και ψυχαγωγική απασχόληση παιδιών, εφήβων ακόμη και ενηλίκων. Συνέχισε λέγοντας «…σήμερα θα χαρούμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας μαθητών, δασκάλων, γονιών και των μελών του Συλλόγου μας που σήκωσαν το βάρος διεξαγωγής των μαθημάτων όλη τη χρονιά..».
Στο τέλος και σε όλους τους μαθητές δόθηκαν καλαίσθητα, έντυπα ενθύμια παρακολούθησης των μαθημάτων και γεύτηκαν τα απογευματινά εδέσματα που ετοίμασαν οι μαμάδες των μαθητών και τα αναψυκτικά που προσέφερε ο Σύλλογος.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου επιθυμεί να συγχαρεί και να ευχαριστήσει έναν – έναν προσωπικά όλους τους δασκάλους των μαθημάτων για την προσφορά τους στα μαθήματα και για το αποτέλεσμα που είδαμε, τους υπεύθυνους του Πολύκέντρου, τη Δημοτική αρχή μέσα από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Παιδείας &Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, που παρείχαν την αίθουσα του Πολυκέντρου, τους δασκάλους των σχολείων και νηπιαγωγείων για τη διευκόλυνση επικοινωνίας με τους γονείς των παιδιών, ονομαστικά τους γονείς και όλους όσους βοήθησαν στην πρωτοβουλία αυτή. Συγκεκριμένα, τους κ.κ. Μπάμπη Πετρέλη, Δημήτρη Βελούτσο, Γιώργο Κακέ, Μαρία Κουτλή, τις μαμάδες Μαρία Λούπου, Ευουλία Κοντού, Αθηνά Γιαμουγιάννη, ιδιαίτερα τον κ. Σάββα Ρεβύθη στη ρύθμιση των ηχητικών.